Vergelijk Zwemscholen

De Nationale Raad van Zwemveiligheid – Heel Nederland zwemveiling

 

De Licentie Nationale Zwemdiploma’s is een instrument om de kwaliteit van het zwemonderwijs en het diplomazwemmen voor het Zwem-ABC op een zo hoog mogelijk niveau te krijgen en te houden.

De Nationale Raad Zwemveiligheid verleent zwemlesaanbieders de Licentie Nationale Zwemdiploma’s wanneer aan alle kwaliteitscriteria is voldaan. Dan heeft de zwemlesaanbieder het recht om het Zwem-ABC uit te geven. De zwemlesaanbieder die in het bezit is van de Licentie Nationale Zwemdiploma’s laat ouders en kinderen zien kwaliteit heel belangrijk te vinden en wordt jaarlijks getoetst door de Nationale Raad Zwemveiligheid.

De NRZ vindt goed zwemonderwijs heel belangrijk. De overheid stelt geen kwaliteitsregels. Dat doen zij wel. Ouders en kinderen hebben recht hierop. Daarom heeft de NRZ verschillende keurmerken uitgebracht. Deze worden hieronder uitgelicht.

De keurmerken

Licentiehouder Nationale Zwemdiploma’s: deze aanbieder is getoetst op de kwaliteitscriteria die gekoppeld zijn aan de Licentie Nationale Zwemdiploma’s. Hier kun je het enige echte Zwem-ABC en mogelijk  ook Zwemvaardigheidsdiploma’s behalen.

Deze aanbieder is nog bezig met het maken van de overstap naar de Licentie Nationale Zwemdiploma’s en geeft het Zwem-ABC uit.

Deze aanbieder geeft alleen de Nationale Zwemvaardigheidsdiploma’s uit en niet het Zwem-ABC.